Antalya’da Bayram Coşkusu

Antalya’da ikamet eden Ahıska Türkleri Kurban Bayramı’nın üçüncü gününde bayramlaşmak için bir araya geldiler. Dünya Ahıska Türkleri Birliği Akdeniz Temsilciliği’nin organize ettiği programa çok sayıda özel davetlinin yanı sıra yaklaşık 700 kişi katıldı.

Kur’an Tilaveti ile başlayan program, DATÜB Akdeniz Temsilciliği Başkanı İsmail MAMET’in açılış konuşmasıyla devam etti. Ahıskalıların bayramını kutlayan İsmail MAMET, konuşmasında Akdeniz Temsilciliğinin çalışmalarından bahsederek birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğuna vurgu yaptı. Temsilcilik bünyesinde kurulan Aksakallar Heyeti, Kadın Kolları, Gençlik Kolları, Sosyal Yardımlaşma Kurulu, İş Adamları Kurulu, Doktorlar Kurulu ve Avukatlar Kurulu’nun oluşturulduğunu ve tüm gücüyle halkımızın hizmetinde olduğunu belirten MAMET, Ahıskalı çocuklara ve gençlere yönelik projelerden bahsederek, onların halkın geleceği olduğunu ve özel ilgiyi hak ettiklerini vurguladı.

Programa beraberindeki heyetle katılan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ise, Ahıskalıların yüzyıllardır yaşadıkları sıkıntılara değinerek, “tüm bu sıkıntıları unutmamamız gerektiğini, fakat kin ile de yaşamamız, çocuklarımızın geleceği için, barış içinde birliğimizi beraberliğimiz güçlendirmemiz gerektiğine” vurgu yaptı.

 

Programa katılan AK Parti Muratpaşa İlçe Başkan Yardımcısı Nihal Ünal, katılımcıların bayramlarını kutlarken, her zaman Ahıskalıların yanlarında olduklarını belirtti ve konuşmasını “bundan sonra hep bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız” sözleriyle sonlandırdı.

Akabinde söz alan hukukçu Prof. Dr. Polat Binali, Ahıskalıların karşılaştıkları hukuki problemlerden bahsederken, programa İstanbul’dan katılan Doç. Dr. Mine Dursun, Ahıskalıların Türkiye sevgisine vurgu yaptı.

Ahıskalı çocukların söyledikleri vatan konulu şiirleri misafirleri duygulandırırken, yine Ahıskalı çocuklardan oluşan folklor ekibinin hazırladıkları geleneksel dans gösterileri katılımcılardan büyük alkış aldı. Daha sonra geleneksel şarkılar eşliğinde dans edilerek halay çekildi.