Ajans Ahıska'yı Facebookta Beğenebilirsiniz:

Ahıska Türkleri bulunduğu ülkelerdeki sıkıntılarının birçoğunu öz vatanları Türkiye´de de yaşamaktadırlar. Bu halkın yarasını bir nebze olsa da gündeme taşımak için bazı Sivil Toplum Kuruluşlarımızın güzel faaliyetlerine şahit oluyoruz.

 

Ahıska Türklerinin toplu yaşadıkları bölgelerde sürgünde vefat eden Şehit ve Gazilerimizi unutmadığı ve her zaman bunun şuurunu taşıdıklarını ifade etme adına, derneklerimizin girişimleriyle anıtlar ve heykel dikilmektedir. Yapılan faaliyetlere değer verildiğini vurgulayarak, takdir ve tebrik etmek gerekir. Halkımız adına yapılan olumlu her girişim değerlidir. Fakat naçizane bir özeleştiri yaparak bunun gibi toplumu ilgilendiren konularda gençleri de işin içine katarak konsensüs oluşturarak ortak fikir oluşması gerektiği kanaatindeyim.

Ahıska Türklerini tam anlamıyla yansıtacak bir çalışma olmalı. Özellikle sosyal medyada gençlerimizin tepkisine şahit oluyoruz. Olumlu tepkilerin yanında ağırlıklı olarak olumsuz tepkiler gelmektedir.Geleceğe yönelik gençlerimizin yolunu açmak, destek vermek ve yapılan organizasyonlarda görev/sorumluluk vermek gerekir. Üniversitelerde çeşitli bölümlerde genç dinamik gençlerimizin olduğunu ve halkımızı ilgilendiren konularda büyük katkıları olacağını düşünüyorum. Geleceğimiz şimdiki eğitimli gençlerimiz üzerinden inşa edilecektir. Aşağıda göreceğiniz örneklerde anıt ve heykeller farklı formatlarda hazırlanmış.

Eğer ortak bir fikir oluşursa anıt ve heykellerin nasıl formatta olacağı, üzerindeki yazıların ve içeriğinin netleşmesi, ne tür görsel kullanılması gerekir gibi detayların diğer kardeş derneklerVatan Cemiyeti ve DATÜB gibi üst kuruluşların koordinasyonuyla istişare edilerek hareket edilmesi gerekir. Değerli STK yetkililerimiz bunları da dikkate alması lazım. İstişarede birlik ve beraberlik vardır, yoksa farklı manzaralar ortaya çıkabilir. Yapılan girişimlerinden dolayı tekrar teşekkür etmek istiyorum.