Serverov ve Akdeniz Ahıskalı Türkler Birliği Derneği Başkanı Alim Aligil, Ördekli Kültür Merkezi'nde ortak basın toplantısı düzenleyerek, referandum süreciyle ilgili ortak görüşlerini bildirdi. İki dernek adına konuşan Serverov, referandum öncesi derneklerinin pozisyonunu açıklamayı uygun gördüklerini kaydetti.

Serverov, "Ahıska Türkleri olarak 16 Nisan'da teşkil olunmuş şekilde sandıklara gidip, devletimizin yanında olacağız, desteğimizi esirgemeyeceğiz. Bu kapsamda yoğun çalışmalarımız var. Derneğimizi dün açtık, 23 kişilik yönetim olarak üzerimize düşen görevin bir üstünü yapmaya gayret edeceğiz." dedi.

İnegöl Ahıska Türkleri Dernek Başkanı Mehmet Taş'ın "Ahıska Türklerine toplu kimlik verilmezse biz de vatandaşlık görevimizi yerine getirmeyeceğiz, sandığa gitmeyeceğiz" yönünde ifade kullandığını ve bunun basına yansıdığını vurgulayan Serverov, "Buna üst teşkilatımız Dünya Ahıska Türkleri Birliği'nin ve federasyon yönetiminin tepki göstereceğini bekledik. Maalesef onlardan hiçbir tavır, çalışma ve tepki olmadığını görünce bu açıklamayı yapmak zorunda kaldık." diye konuştu. 

Serverov, Bursa'da 107 bin Ahıska Türkü olduğunu belirterek, "Ülke genelinde ise 200 bin olduğunu biliyoruz. Yoğunluk Bursa'da. Dolayısıyla Bursa dünyadaki Ahıska Türklerinin manevi başkentidir." ifadesini kullandı.